Alavartaloa huoltavat
liikevinkit - Osa 3

Tervetuloa tällä erää viimeisten liikevinkkien pariin!

Vaikka kyseessä ovatkin viimeiset liikevideot, ei harjoittelua kannata lopettaa, kun olet juuri päässyt vauhtiin. Olet saanut näistä vinkeistä paljon hyviä liikkeitä omaan liikepankkiisi, joilla ylläpitää ja edistää oman kropan toimintakykyä. Keho pysyy parhaiten kunnossa säännöllisellä harjoittelulla ja kehonhuollolla. Kannustammekin sinua ottamaan haasteen vastaan ja ylläpitämään kehonhuoltoa osana arkeasi. Jo pienillä teoilla ja panostuksella voi olla suuri vaikutus.


Haaste! Tehtyäsi näitä harjoitteita kolme viikkoa, on hyvä tehdä myös alussa tekemäsi testi, jotta voit seurata omaa kehitystäsi: https://motivire.fi/alavartaloaktivoivatesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Toteutustapa näissä liikkeissä on samanalainen kuin aiemmin. Valitse näistä taas itsellesi kaksi tai kolme, joita teet kerran päivässä 50 sekunnin ajan kerrallaan. Vaihtele liikkeitä päivittäin tai viikottain.


Sumokyykky

  • Seiso leveässä asennossa jalkaterät osoittaen eteen- ja hieman ulospäin. Pidä polvet varpaiden suuntaisesti koko liikkeen ajan. Koukista polvia ja vie lantiota taaksepäin, laskeudu alas kyykkyyn. Pidä selkä suorana ja painopiste tasaisesti koko jalkaterän päällä, ettei kantapää nouse ylös alustasta.

Takareiden venytys seisten

  • Aloita hyvästä seisoma-asennosta, astu toisella jalalla eteen, päästä taaemman jalan polvi koukistumaan ja pidä etummainen jalka suorana. Voit koukistaa etummaisen jalan nilkkaa niin venytys voimistuu. Pidä selkä suorana, voit tukeutua kevyesti venytettävään jalkaan.

Etureiden venytys seisten

  • Seiso ryhdikkäästi, koukista polvea ja ota toisen jalan nilkasta tai jalkaterästä kiinni. Pidä tukijalan polvi hieman koukussa ja vie kantapäätä kohti pakaraa. Pidä lantio suorassa ja reidet lähellä toisiaan, venyvän jalan polvi osoittaa suoraan alas. Työnnä lantiota kevyesti etennpäin.

Kanta-päkiäkeinu

  • Seiso ryhdikkäästi hartioiden levyisessä asennossa. Vie paino vuorotellen kantapäiltä päkiöille, niin että pohkeen ja säären lihakset aktivoituvat. Lisää haastetta saat ottamalla lisäpainoja käsille.


Kertauksen vuoksi, tästä löydät vielä linkit aiempiin liikevinkkeihin:

Osa 1: https://motivire.fi/alavartalohuoltava1/

Osa 2: https://motivire.fi/alavartalohuoltava2/


Hyviä harjoitushetkiä!