Keskivartaloa huoltavat
liikevinkit - Osa 1Tervetuloa mukaan Motiviren

keskivartaloa huoltavalle polulle, aikaa

käytät minimissään vain 100 sekuntia päivässä!


Mahtavaa, että olet lähtenyt tekemään hyvää itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi. Olit hiljattain mukana Tule-testeissä, ja testien tulosten perusteella valitsimme juuri sinun kroppasi hyvinvointia tukevat liikevinkit, jotka haastavat sinua liikkeelle seuraavien kuukausien ajan. Tältä sivulta löydät ensimmäiset sinulle suunnatut liikevideot. Liikkeet ovat aktiivisia harjoitteita, jotka on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa kotona tai vaikka työpäivän lomassa.

Liike on yleensä paras lääke erilaisiin kipuihin ja kolotuksiin. Pitkään jatkuva yhtäjaksoinen paikallaanolo ja liikkumattomuus puolestaan lisäävät riskiä erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin tai pahentavat jo olemassa olevia vaivoja. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Lihasvoiman ja liikkuvuuden ylläpito edistävät tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä. Allaolevasta linkistä saat myös tietoa, mistä tuki- ja liikuntaelimet koostuvat ja mitkä asiat vaikuttavat tuki- ja liikuntaelinterveyteen. https://motivire.fi/tuletukijaliikuntaelimisto/


Haaste! Voit halutessasi seurata omaa kehittymistäsi tekemällä testin ennen harjoittelun alkua ja tehtyäsi viimeisiä harjoitteita kolme viikkoa. Haasta mukaan itsesi lisäksi vaikka perheenjäsen tai työkaveri! Tässä linkki testiin: https://motivire.fi/lankkutesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Valitse näistä liikkeistä kerrallaan 2-3 liikettä tehtäväksi kerran päivässä. Tee valitsemiasi liikkeitä 50s kerrallaan. Harjoittelu vie siis kokonaisuudessaan aikaa päivästäsi vain muutamia minuutteja.


Kissavenytys polviin nojaten

  • Seiso jalat hartioiden leveydellä, koukista polvia ja vie lantiota taakse. Nojaa käsillä polviin, vie katse ylös ja notkista selkää varovasti.

Kamelivenytys polviin nojaten

  • Seiso jalat hartioiden leveydellä, koukista polvia ja vie lantiota taakse. Kumarru eteen niin että saat käsillä toisitaan kiinni polvien takaa, voit myös ottaa käsillä polvitaipeista kiinni. Pyöristä selkää varovasti.

Lankku polvet maassa

  • Asetu polvilleen niin että paino on polvien ja käsien varassa, tarkista että olkapäät ovat kyynärpäiden päällä. Vedä vatsaa kohti rankaa, pidä lantiosi ylhäällä, vartalo muodostaa suoran linjan.Tsemppiä harjoitteluun!