Keskivartaloa huoltavat
liikevinkit - Osa 3


Tervetuloa tällä erää viimeisten liikevinkkien pariin!

Vaikka kyseessä ovatkin viimeiset liikevideot, ei harjoittelua kannata lopettaa, kun olet juuri päässyt vauhtiin. Olet saanut näistä vinkeistä paljon hyviä liikkeitä omaan liikepankkiisi, joilla ylläpitää ja edistää oman kropan toimintakykyä. Keho pysyy parhaiten kunnossa säännöllisellä harjoittelulla ja kehonhuollolla. Kannustammekin sinua ottamaan haasteen vastaan ja ylläpitämään kehonhuoltoa osana arkeasi. Jo pienillä teoilla ja panostuksella voi olla suuri vaikutus.


Haaste! Tehtyäsi näitä harjoitteita kolme viikkoa, on hyvä tehdä myös alussa tekemäsi testi, jotta voit nähdä, onko kehitystä tapahtunut: https://motivire.fi/lankkutesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Toteutustapa näissä liikkeissä on samanalainen kuin aiemmin. Valitse näistä taas itsellesi kaksi tai kolme, joita teet kerran päivässä 50 sekunnin ajan kerrallaan. Vaihtele liikkeitä päivittäin tai viikottain.

​​​​​​​


Lankku

  • Asetu niin että paino on varpaiden ja käsien varassa, tarkista että olkapäät ovat kyynärpäiden päällä. Vedä vatsaa kohti rankaa, pidä lantiosi ylhäällä, vartalo muodostaa suoran linjan.

Sumokyykky

  • Seiso leveässä asennossa jalkaterät osoittaen eteen- ja hieman ulospäin. Pidä polvet varpaiden suuntaisesti koko liikkeen ajan. Koukista polvia ja vie lantiota taaksepäin, laskeudu alas kyykkyyn. Pidä selkä suorana ja painopiste tasaisesti koko jalkaterän päällä, ettei kantapää nouse ylös alustasta.

Lonkankoukistajan venytys istuen

  • Istu ryhdikkäästi tuolin reunalla selkä suorana, vie toinen jalka taakse, polvi 90 asteen kulmassa, vie lantiota hieman eteen, venytys tuntuu takimmaisen jalan lonkankoukistajassa.

Reiden lähentäjän venytys istuen

  • Istu ryhdikkäästi selkä suorana koko liikkeen ajan. Siirrä venytettävä jalka sivulle. koukista tukijalan polvea ja nojaa hieman alas. Venytys tuntuu suorana olevan jalan sivussa.

Kertauksen vuoksi, löydät tästä vielä linkit edellisiin liikevinkkeihin:

Osa 1: https://motivire.fi/keskivartalohuoltava1/

Osa 2: https://motivire.fi/keskivartalohuoltava2/


Hyviä harjoitushetkiä!