Lempeästi liikkeelle - POLKU


Teema 2 - Kestävyysliikuntahaaste

Tällä kertaa liikuntahaasteena on kestävyysliikunta. Pohdi omaa fyysistä kestävyyttäsi ja kokeile seuraavaksi jotain kestävyysliikuntalajia.

Miten saisit kestävyysliikuntaa arkeesi ympäri vuoden? Kesäaikaan pyörä- ja kävelytiet ovat sulat ja pitkät aurinkoiset illat houkuttavat rullaluistimille, pyörän päälle tai lenkkipoluille. Talvi taasen tarjoaa parhaimmillaan upeat hiihtokelit ja vaikkapa retkiluistelu on upea tapa nauttia luonnosta ja liikunnasta. Voisiko talven pimeimpinä kuukausina kuntosaliharjoitteluun lisätä hieman kestävyyspainotusta? Uimahalli tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikkua itselle kestävyyttä? Lajin mielekkyys on motivoivaa, joten etsithän oman jokaiselle vuodenajalle, jotta voit ylläpitää ja kehittää kestävyyttä.


Aloita tästä vuodenajasta ja lähde kokeilemaan jotain juuri tähän vuodenaikaan sopivaa kestävyysliikuntamuotoa. Kestävyysliikuntahaasteen ideana on, pohdinnan lisäksi, kokeilla vähintään kerran jotain kestävyysliikuntamuotoa. Ota tavoitteeksi liikkua vähintään puolen tunnin ajan, mutta enemmänkin saa mennä.


Tsemppiä haasteeseen! :)