Lempeästi liikkeelle - POLKU


Teema 6 - Liikkujatyyppi: Minä liikkujana

Muistatko, kun valmennuksen alussa pohdit omaa liikuntaidentiteettiäsi. Liikutko mieluummin omaehtoisesti vai ohjatusti, liikutko yksin vai tarvitseeko liikkumisessa olla mukana kavereita? Oletko rauhallinen liikkuja vai rääkkitreenaaja? Tykkäätkö kilpailemisesta? Millaisessa ympäristössä nautit liikkumisesta? Nyt on aika hieman palata takaisin näihin pohdintoihin, ja tarkastella onko omassa liikuntaidentiteetissä tapahtunut muutosta aiempaan nähden.


Tämä tehtävä auttaa sinua pohtimaan omaa liikuntasuhdettasi ja omaa liikuntaidentiteettiäsi. Nyt voit pohtia ennen kaikkea sitä, millaisia muutoksia sinussa on herännyt valmennuksen aikana. Mitä ajatuksia liikunta tällä kertaa herättää itsessäsi? Voit myös jälleen tarkkailla ja keskustella, erilaisten ympäriltäsi löytyvien liikkujien kanssa, esimerkiksi perheenjäsen tai työkaveri. Voit myös kertoa heille, mikä sinun liikuntasuhteessasi on mahdollisesti muuttunut.

Aiemmin pohdit ja vastasit seuraaviin kolmeen kysymykseen. Palaa nyt näihin samoihin kysymyksiin ja aiempiin vastauksiisi. Pohdi miten vastauksesi ovat muuttuneet?


KYSYMYKSET


  • Mitä sinulla tulee ensimmäisenä mieleen sanasta liikunta tai liikkuminen?
  • Miten liikunta/liikkuminen näkyy arjessasi?
  • Mikä/mitkä asiat saavat sinut lähtemään liikkeelle/harrastamaan liikuntaa?