Aamiainen - POLKU


Teema 4 - Tuorepuuroresepti
​​​​​​​


Tuorepuuro on ihanaa vaihtelua tavalliselle kaurapuurolle. Se sopii loistavasti osaksi aamiaista. Puuroa voit maustaa mielikuvituksesi mukaan, vaihtoehtoja on rajattomasti!

Puuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää, joten voit hyvin tehdä kerralla isomman annoksen.


Puuron perusohje:

  • 1 dl kaurahiutaleita (ei pikahiutaleita)
  • 2,5-3 dl haluamaasi nestettä: mantelimaito, manteli-kookosmaitojuoma, kookosmaitojuoma (ei siistäysrasvainen kookosmaito)
  • 1-2 rkl chia-siemeniä


Laita ainekset kannelliseen kulhoon, sekoita. Jätä turpoamaa yön yli tai vähintään 2-3 tunniksi. Sekoita alkuvaiheessapari kertaa ja lisää nestettä, jos tarpeen – chia-siemenet turpoavat alussa voimakkaasti.


Maustamisvaihtoehdot:

Maustaminen 1

  • Omenaraastetta, tuoretta inkivääriä pieni pala, hasselpähkinärouhetta tai siemeniä. Lisää ainekset puuron joukkoon heti alkuvaiheessa. Inkivääri lisätään puuroon raastettuna – määrän ei tarvitse olla kuin pikkusormen kynnellinen, maista ja lisää! Inkiväärin voi jättää poiskin, puuro toimii hyvin myös ilman sitä.

Maustaminen 2

  • Puna – tai mustaherukoita, mantelirouhetta, pieni loraus hyvää juoksevaa hunajaa, n. 1 tl. Lisää ainekset puuron pinnalle ennen nauttimista.

Maustaminen 3

  • Kookosmaitoa reilu desi – 1,5 dl, omenakuutioita, kanelia. Korvaa osa puuronnesteestä kookosmaidolla. Kuutioi valmiin puuron päälle omenaa ja ripota päälle kanelia

Maustaminen 4

  • 1 dl mustikoita, cashewpähkinöitä (muutama). Lisää mausteet puuron päälle ennen nauttimista.

Maustaminen 5

  • Kuivattua aprikoosia ja taatelia pieneksi kuutioituna. Muutama kuivahedelmä riittää. Pilko hedelmät saksilla tai veitsellä pieneksi silpuksi ja lisää puuroon heti alkuvaiheessa.

Maustaminen 6

  • Puolijäisiä mansikoita viipaleina, banaaniviipaleita (n. 1/3 banaani riittää jo hyvin). Lisää ainekset puuron päälle juuri ennen nauttimista.


LÄHTEET

Valio - Tuorepuuro