Ateriarytmi - POLKU


Teema 2 - Lounasreseptejä


Nappaa tästä vinkit helppoon ja maistuvaan arkilounaaseen!




Täytetyt paprikat

4-6 annosta

  • 5 punaista tai keltaista paprikaa
  • 1pkt(200 g) kalkkunaa viipaleina
  • 1ps(250 g) riisiä
  • 1prk(150 g) juustokuutioita esim. vuohenjuusto tai feta
  • 1/2prk (150 g) crème fraîchea
  • 1dl kermaa tai ruokakermaa
  • 1tl punaista currytahnaa

Pese ja halkaise paprikat pituussuunnassa. Poista valkoinen siemenosa.

Leikkaa kalkkuna ohuiksi suikaleiksi.

Yhdistä kulhossa valmisriisi, valutetut juustokuutiot, ranskankerma, kerma, currytahna sekä kalkkuna. Jaa seos uunipellille leivinpaperille asetettujen paprikanpuolikkaiden sisään.

Paista paprikanpuolikkaita uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes täytteen pinta on saanut kaunista paistoväriä ja paprikanpuolikkaat ovat kuumia ja pehmenneet.


Uunilohi

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen).

Pane lohifilee/lohipalat leivinpaperille ja pellille tai uuninkestävään vuokaan nahkapuoli alaspäin.

Ripottele lohen päälle hiukan suolaa ja muita haluamiasi mausteita. Voit panna lohen päälle myös sitruunaviipaleita tai tuoreita yrttejä.

Paista lohi uunin keskitasossa 10–20 min sen mukaan paljonko lohta on. Voit myös käyttää paistolämpömittaria – lohi on sopivan kypsää, kun sen sisälämpötila on 46–47 astetta.

Ota lohi uunista ja anna sen vetääntyä muutama minuutti.

Lohi on rasvainen kala, joten se ei tarvitse uunissa lisärasvaa.

Lohen kaveriksi lounaalle voit ottaa vaikka raikasta salaattia tai uunijuureksia.


Ruokaisa salaatti

  • 250 g pastaa
  • 300 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g pinaattia
  • 1 avokado
  • 2 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 paprika


TOMAATTINEN KERMAVIILIKASTIKE

  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 rkl punaista pestoa


Keitä pasta vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista broilerinsuikaleet rasvassa. Mausta sitruunankuorella, -mehulla, hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Lisää pesty ja kuivattu pinaatti pannulle kanojen päälle ja anna höyrystyä muutama minuutti. Siirrä pannu sivuun.

Puolita avokado ja poista kivi. Kaiva hedelmäliha lusikalla kuoresta. Pilko ja paloittele haluamasi kasvikset.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Sekoita kastike valutetun, hiukan jäähtyneen pastan joukkoon.

Kerrostele pasta, broileri-pinaattiseos, avokado ja kasvikset lautaselle.

Nauti lounasruokana haaleana tai kylmänä. Voit halutessasi lisätä salaatin pinnalle erillaiasia siemeniä tai pähkinöitä.


LÄHTEET

Valio - Reseptit

Yhteishyvä - Reseptit

K-ruoka - Reseptit