Ateriarytmi - POLKU


Teema 4 - Päivällisreseptejä
​​​​​​​



Reseptit päivälliselle


Kasvislasagne

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • lasagnelevyjä
  • 300 g mieluista, sulavaa juustoa, esimerkiksi kermajuustoa ja/tai cheddaria
  • suolaa & mustapippuria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Raasta juusto. Lado ainesosat uunivuokaan seuraavassa järjestyksessä: tomaattimurska, kesäkurpitsa, juusto, lasagnelevy, tomaattimurska, jne. Päällimmäiseksi tulee lasagnelevy, jonka päälle juustoraaste. Rouhaise kesäkurpitsan päälle suolaa ja mustapippuria. Nosta uuniin 30 minuutiksi tai kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin. Anna vetäytyä ennen tarjoilua noin 10 minuutin verran.

Voit käyttää kesäkurpitsan tilalla myös munakoisoa tai ujuttaa kerrosten väliin lisää mieluisia kasviksia.


Kalakeitto

  • 8 dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1-2 (150 g) sipulia
  • 750 g perunaa
  • 600 g perattua lohta tai muuta kalaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl tilliä

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja hienonnetut sipulit. Keitä n. 5 min. Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä 10-15 min tai kunnes kypsiä. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljaa 2-3 min. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare. Tarjoa ruisleivän kanssa.


Kanakastike

  • 400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 dl ruokakermaa tai kasvisrasvasekoitetta
  • persiljaa hienonnettuna

Ruskista broilerisuikaleet. Hienonna sipuli ja paprika. Lisää ne pannulle ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää ruokakerma ja anna hautua viisi minuuttia. Hienonna persilija ja lisää kastikkeeseen. Tarjoa pastan, riisin tai perunan kanssa.


LÄHTEET

Satokausi - Reseptit

Yhteishyvä - Reseptit