Ylävartaloa aktivoivat liikevinkit - Osa1
Tervetuloa mukaan Motiviren ylävartaloa

aktivoivalle polulle, aikaa käytät minimissään

vain 100 sekuntia päivässä!


Mahtavaa, että olet lähtenyt tekemään hyvää itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi. Olit hiljattain mukana Tule-testeissä, ja testien tulosten perusteella valitsimme juuri sinun kroppasi hyvinvointia tukevat liikevinkit, jotka haastavat sinua liikkeelle seuraavien kuukausien ajan. Tältä sivulta löydät ensimmäiset sinulle suunnatut liikevideot. Liikkeet ovat aktiivisia harjoitteita, jotka on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa kotona tai vaikka työpäivän lomassa.

Liike on yleensä paras lääke erilaisiin kipuihin ja kolotuksiin. Pitkään jatkuva yhtäjaksoinen paikallaanolo ja liikkumattomuus puolestaan lisäävät riskiä erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin tai pahentavat jo olemassa olevia vaivoja. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Lihasvoiman ja liikkuvuuden ylläpito edistävät tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä. Allaolevasta linkistä saat myös tietoa, mistä tuki- ja liikuntaelimet koostuvat ja mitkä asiat vaikuttavat tuki- ja liikuntaelinterveyteen. https://motivire.fi/tuletukijaliikuntaelimisto/


Haaste! Voit halutessasi seurata omaa kehittymistäsi tekemällä testin ennen harjoittelun alkua ja tehtyäsi viimeisiä harjoitteita kolme viikkoa. Haasta mukaan itsesi lisäksi vaikka perheenjäsen tai työkaveri! Tässä linkki testiin: https://motivire.fi/ylavartalotesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Valitse näistä liikkeistä kerrallaan 2-3 liikettä tehtäväksi kerran päivässä. Tee valitsemiasi liikkeitä 50s kerrallaan. Harjoittelu vie siis kokonaisuudessaan aikaa päivästäsi vain muutamia minuutteja.


Rintakehän avaus

  • Vie kädet selkäsi taakse ja pyri ottamaan kämmenistä kiinni, nosta katseesi ja pyri nostamaan käsiäsi, niin että tunnet venytyksen rinnassasi.

Selän pyöristys

  • Vie molemmat kädet eteen, katse alas ja työnnä yläselkää kaarelle. Pyri työntämään käsiä eteenpäin.

Kepin pyöritys

  • Ota kepistä leveä ote, vie keppi hallitusti selän taakse, pidä kädet suorina. Kiinnitä huomiota hyvään ryhtiin. Suorita liikkeet hallitusti, jotta molemmat kädet tekevät työtä tasaisesti. Ota kepistä tarpeeksi leveä ote, jotta liike onnistuu! Haastavuutta saat kun otat kepistä kapeamman otteen.

Vipunosto sivulle

  • Seiso hartioiden levyisessä asennossa, nojaa loivasti eteenpäin ja vie lantiota taakse, pidä polvet pienessä koukussa, vältä yliojennusta ja koukista kädet kyynärtaipeesta. Nosta kädet hallitusti sivuille, yläselkää ja lapoja jännittäen.

Niska- ja hartiaseudun venytys

  • ​​​​​​​Kallista päätä kevyesti, ajattele että viet korvaa kohti hartiaa. Älä päästä venytettävän puolen olkapäätänousemaan vaan pidä se alhaalla.


Tsemppiä harjoitteluun!