Ylävartaloa huoltavat
​​​​​​​liikevinkit - Osa 1
Tervetuloa mukaan Motiviren ylävartaloa

huoltavalle polulle, aikaa käytät minimissään

vain 100 sekuntia päivässä!


Mahtavaa, että olet lähtenyt tekemään hyvää itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi. Olit hiljattain mukana Tule-testeissä, ja testien tulosten perusteella valitsimme juuri sinun kroppasi hyvinvointia tukevat liikevinkit, jotka haastavat sinua liikkeelle yhdeksän viikon ajan. Tältä sivulta löydät ensimmäiset sinulle suunnatut liikevideot. Liikkeet ovat aktiivisia harjoitteita, jotka on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa kotona tai vaikka työpäivän lomassa.

Liike on yleensä paras lääke erilaisiin kipuihin ja kolotuksiin. Pitkään jatkuva yhtäjaksoinen paikallaanolo ja liikkumattomuus puolestaan lisäävät riskiä erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin tai pahentavat jo olemassa olevia vaivoja. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Lihasvoiman ja liikkuvuuden ylläpito edistävät tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä. Allaolevasta linkistä saat myös tietoa, mistä tuki- ja liikuntaelimet koostuvat ja mitkä asiat vaikuttavat tuki- ja liikuntaelinterveyteen. https://motivire.fi/tuletukijaliikuntaelimisto/


Haaste! Voit halutessasi seurata omaa kehittymistäsi tekemällä testin ennen harjoittelun alkua ja tehtyäsi viimeisiä harjoitteita kolme viikkoa. Haasta mukaan itsesi lisäksi vaikka perheenjäsen tai työkaveri! Tässä linkki testiin: https://motivire.fi/ylavartalotesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Valitse näistä liikkeistä kerrallaan 2-3 liikettä tehtäväksi kerran päivässä. Tee valitsemiasi liikkeitä 50s kerrallaan. Harjoittelu vie siis kokonaisuudessaan aikaa päivästäsi vain muutamia minuutteja.


Kepinpyöritys

  • Ota kepistä leveä ote. Vie keppi hallitusti selän taakse. Pidä kädet suorina. Kiinnitä huomiota hyvään ryhtiin. Tee liike symmetrisesti, jotta toinen käsi ei mene toisen edellä.

Niska- ja hartiaseudun venytys

  • Kallista päätä kevyesti. Ajattele, että viet korvaa kohti hartiaa. Älä päästä venytettävän puolen olkapäätä nousemaan, vaan pidä se alhaalla.

Rintakehän avaus seisten

  • ​​​​​​​Vie kädet selän taakse ja pyri ottamaan käsistä kiinni. Nosta katseesi ylös. Pyri nostamaan käsiä niin, että tunnet venytyksen rinnassa.

Niskan ja yläselän venytys

  • ​​​​​​​Laita kämmenet rintakehälle ristikkäin. Tuo leuka rintaan niin, että tunnet venytyksen niskassa. Muista pitää ryhtisi hyvänä venytyksen ajan.Tsemppiä harjoitteluun!